Aqua

ico-phone.png

ico-basket.png

K8 néven jön az LG új belépőkategóriás mobilja

2017.01.20.

Koreában X300, Európában és a világ többi részén K8 (2017) néven kerül piacra az LG belépőszintű mobilújdonsága.

Régi ismerős új köntösben

Az LG K8 elnevezés sokaknak ismerősen csenghet, ugyanis tavaly áprilisban már bemutatásra került egy mobil ugyanezzel az elnevezéssel. A 2017-es modell, elődjéhez hasonlóan megpróbálja kimaxolni, amit egy belépőszintű árkategóriába tartozó mobilból ki lehet hozni. Az első és talán legfontosabb, hogy a K8 (2017) Android 7.0 Nougat operációs rendszerrel érkezik, ami manapság igencsak szokatlan a mobilok ezen szintjén. A rendszer maradéktalan kiszolgálásáért egy Snapdragon 425 típusú SoC-ot vetett be a gyártó, ami négymagos felépítésben, 1,4 GHz-es órajelet kínál. A rendszerchip működését 1,5 GB fedélzeti memória támogatja, ahogyan ez a tavalyi modell esetében is volt. A beépített felhasználói tárhely 16 GB-os méretben lesz elérhető, a bővítésre pedig legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával van lehetőség. Szerencsére nem kell kompromisszumot kötni, a tárhelybővítés és a Dual-SIM-es használat kapcsán, ugyanis mindkét esetben dedikált slot került kialakításra.Külső változások

A K8 (2017) külső megjelenésével egyértelműen kilóg kategóriájának sorából. Az 5 inches IPS megjelenítővel szerelt okostelefon 720x1280 képpontos felbontással dolgozik. A kijelző felett egy 5 Megapixeles frontkamera kapott helyet, amely 720p felbontású videobeszélgetésekre ad lehetőséget. A túloldalt vizsgálva sokkal több érdekességre bukkanhatnak a hozzáértő szemek. Egyrészről azonnal feltűnik az ujjlenyomatolvasó, amely közvetlenül a kamera alatt található. A másik érdekesség maga a kamera, ami 13 Megapixeles felbontással, Full HD videózási lehetőséggel, autofókusszal, valamint LED vakuval is rendelkezik. A kapcsolati lehetőségek közül a WiFi és a Bluetooth mellől nem hiányzik az NFC sem, ami lényegesen leegyszerűsítheti a különböző eszközök közötti kommunikációt. A cserélhető akkumulátor is jelentős fejlődésen ment át, ugyanis már 2500 mAh-s kapacitással rendelkezik, ami mindenképp üzemidő növekedéssel is jár.

Az LG K8 (2017) akár heteken belül megérkezhet az európai piacokra is, az ár tekintetében pedig 220 dollárnak megfelelő összegre lehet számítani. Ez persze magasabb összeg is lehet, de még így is kedvező ár a felszereltséghez képest.
Értékelés: 

(0)


0 vélemény

Vélemények

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Mit gondol a cikkről?

(Kötelező)
(Kötelező, de harmadik személynek nem adjuk ki!)

Küldés folyamatban...