FEJLESZTŐI OLDAL!! TESZT ADATBÁZIST HASZNÁLJA!
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúL

02

0 hozzászólás

Hogyan hidratáld és tisztítsd helyesen a bőrödet?

A bőr megfelelő hidratálása és tisztán tartása sokkal fontosabb, mint gondolnád! A bőr táplálásának és az arc tisztításának többféle módja is lehetséges, az évszaktól, bőrtípustól, illetve környezeti hatásoktól függően, amelyek nap mint nap érik a bőrünket.

A bőr számára különösen megterhelő időszakot jelent a tél, illetve a nyár. A téli hidegben hajlamos a bőr leginkább a kiszáradásra, amelynek kellemetlen velejárója lehet a bőr hámlása, feszülése és viszketése. Ennek hátterében elsősorban a meleg benti és a hideg kinti időjárás közötti ingadozás állhat. Ezzel szemben a nyári évszakokban a bőr irritációját és vízhiányosságát a napsugárzás okozhatja, így ezekben az évszakokban kiemelkedően fontos, hogy bőrünket tápláljuk és megfelelően tisztítsuk.



Hogyan tisztítsd helyesen a bőrödet?

A bőrápolás egyik kiemelkedően fontos lépése a megfelelő arctisztítás. Arctisztítás során a bőrnek lehetősége van fellélegezni és segítségével a bőr hatékonyabban be tudja fogadni az arcápoló, hidratáló krémek hatóanyagait.

Tanácsok reggeli arctisztításhoz:

Amennyiben bőrödet már este alaposan megtisztítottad, a reggeli tisztítás nem fog sok időt igénybe venni. Használj micellás vizet, amely eltávolítja az éjszaka lerakódott szennyeződéseket, illetve izzadságot.

A Mixa érzékeny bőrre kifejlesztett micellás vizei tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Válaszd ki a te bőrtípusodhoz illőt!

Érzékeny és reaktív bőrre bőrnyugtató hatású micellás vizüket ajánljuk, amely bőrnyugtató és frissítő hatásán túl a szennyeződéseket is kíméletesen eltávolítja bőrödről.

Érzékeny és dehidratált bőr esetében fedezd fel a hialuronsavval gazdagított Mixa Hyalurogel micellás víz-gélt. A hialuronsav képes a saját súlyánál 1000-szer több vizet is megtartani a szövetekben, így a felfrissült és újra hidratált érzékeny bőr kellemesebbnek érződhet.

Zsíros, kombinált és érzékeny bőr esetében próbáld ki a Mixa Anti-Imperfection termékcsaládjának micellás vizét, amely fiziológiás, hipoallergén összetétele 5,5 pH értékével kíméletes a bőr védőrétegével. Eredményeképpen az arc és a szemek érzékeny bőre megtisztul és mattnak tűnik. A tisztítás után felvihetsz hidratáló krémet, a megfelelő bőrhidratáltság biztosítása érdekében.

Tanácsok esti arctisztításhoz:

Első lépésnek kezdd az esti arctisztítást a smink alapos eltávolításával! Kezdd a szemek megtisztításával: szemfestéklemosóval átitatott vattakoronggal a szemek külső sarkától befelé haladva tisztítsd meg szemeid. Addig használj új vattakorongot, amíg az teljesen tiszta nem marad. Az alapozót és az ajakrúzst ajánlott arctisztító tejjel lemosni. Az arctisztítás igazán kíméletes módja a micellás víz. Micellás víz segítségével könnyedén eltávolíthatod a sminked, ezen kívül friss érzetet és kiegyensúlyozott pH értéket biztosíthat bőrödnek. A fent ismertetett Mixa micellás vizek ebben is segítségedre lehetnek, mivel nem csupán a szennyeződéseket, hanem a sminket is dörzsölésmentesen távolítják el az arcról és szemekről egyaránt. Az arcbőr megfelelő ápolásához az esti arctisztítás után vigyél fel éjszakai krémet vagy szérumot. Az arcbőr megtisztítása abban az esetben is fontos, ha nem sminkeled magad, mivel így tudod eltávolítani a nap során lerakódott szennyeződéseket. 

Száraz bőr esetén még fontosabb szerepet tölt be kíméletes arctisztítás.

Száraz bőrrel rendelkezők esetében a micellás vízen kívül arctisztító tej használata ajánlott. Ilyen esetben megfelelő választás lehet a Mixa Hyalurogel arctisztító micellás teje, amely tisztító hatása mellett intenzíven hidratálja az érzékeny és száraz bőrt. 

Miután alaposan megtisztítottad a bőröd, érdemes tonizálni azt.

Zsíros és érzékeny bőr számára ajánljuk a Mixa Anti Imperfection alkoholmentes arctisztító tonikot, amely bőrhibákra hajlamos, érzékeny bőrre lett kifejlesztve. 
Ezt követően finoman szárítsd meg papírtörlővel a bőröd és vigyél fel tápláló és hidratáló krémet.

Hogyan hidratáld a bőröd helyesen?

Arcápolás

Az arctisztítást követően igen fontos az arcbőr hidratálása is. A hatékony és minőségi bőrtáplálás érdekében fontos betartani néhány szabályt. Az első és legfontosabb ezek közül a megfelelő hidratáló krém használata. Nem megfelelő arcápoló használata nem csupán rövidtávon okozhat kellemetlen érzést, hanem néhány év múlva is meglátszódhat, például a korai bőröregedés, szembetűnő erek vagy egyéb problémák révén.

A Mixa hialuronsavval gazdagított intenzíven hidratáló arcápoló krémei tökéletes választásnak bizonyulhatnak, a hialuronsav fentiekben ismertetett intenzíven hidratáló hatása miatt. Az arcápoló különleges, krémes állagának köszönhetően gyorsan beszívódik, hosszú távon táplálja a bőrt és javítja a komfortérzetét.

A bőrhidratálás alapvető pillérei a megfelelő folyadékbevitel, illetve megfelelő étrend követése. Amennyiben gyönyörű és ragyogó bőrt szeretnél, elengedhetetlen a szervezet hidratálása. A víz nélkülözhetetlen, mivel meghatározó szerepet játszik a szervezet megtisztításában, hidratálásában, méreganyagok kiürítésében és a kiszáradás esélyének csökkentésében. Megfelelő folyadékbevitel nélkül bőrünk fakó színű lehet.

A rendszeres vízfogyasztás mellett étrendünk is nagyban befolyásolja bőrünk állapotát, hidratáltságát, így nagyon fontos odafigyelni a minőségi tápanyagbevitelre. Lényeges a megfelelő mennyiségű omega 3 zsírsav fogyasztása, mivel csökkenti a bőrsejtek vízvesztését és segít megőrizni a bőr frissességét, illetve üde megjelenését. Amennyiben omega 3 zsírsavban gazdag étrendet szeretnénk követni, a lazac, tonhal, olívaolaj, dió, mandula, illetve avokádó kiváló választás lehet. Amennyiben egészséges és hidratált bőrt szeretnénk, érdemes kerülni a magas só- vagy cukortartalmú ételeket, ezért ajánlott többek között a gyorséttermi ételek fogyasztását mellőzni. A sóban és cukorban dús ételek szárítják a bőrt.

Testápolás

A mindennapos arcápolás mellett testünk ápolása és hidratálása is éppoly fontos. Ha csupán 5 percet fordítasz naponta testápolásra, máris óriási hatást gyakorolsz a bőröd időskori megjelenésére!

A bőr az emberi test legnagyobb szerve és az első védőréteg a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben. Elsősorban a hideg téli időben hajlamos a bőr a leginkább a kiszáradásra és a hámlásra, azonban nyári időszakban sem elhanyagolható testünk ápolása.

Szánj magadra néhány percet és hidratáld a bőröd érzékeny bőrre kifejlesztett testápolóink egyikével és ne feledkezz meg a kézápolásról sem!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!