Aqua

ico-phone.png

ico-basket.png

Különleges monitorral jelentkezik a BenQ

2017.02.01.

A BenQ legfrissebb bejelentésének középpontjában egy ígéretes monitor állt, amely első sorban az ultrabook tulajdonosok számára lehet megoldás.

Beépített dokkolóval

A BenQ PD2710QC legfőbb különlegessége nem is a kijelzőben és az ott felvonultatott különböző megjelenítési technikákban rejlik, hanem sokkal inkább az állványban. A monitor talpazata nem csak kényelmes felületet biztosít egy ultrabook számára, de számos csatlakozója által remekül ki is egészíti azt. Az USB-C porttal is ellátott dokkoló olyan további csatlakoztatási lehetőségeket vonultat fel, mint a négyportos USB hub, a DisplayPort videójel kimenet, az Ethernet RJ45 port, vagy az audio jack kimenet. Ezen felül számos pozícionálási lehetőség is kínál, amelyek között a 180 mm-es magasságállítás, a -5 és +20 fok közötti dönthetőség és még a pivot/portré mód is megtalálható. Ennek következtében egy igazán sokoldalú monitorról beszélhetünk, amely számos kényelmi funkciót kínál és még a megjelenítési képességeivel is brillírozik.Kiváló képminőség

A PD2710QC, ahogyan az a típusszámból is kiolvasható egy 27 inches képátlóval rendelkező monitorról van szó, amely a hagyományos 16:9-es képarányban szolgáltatja a látványt. Az IPS panellel szerelt kijelző felbontása 2560x1440 képpont, a betekintési szög pedig minden irányból 178 fok. A megjeleníthető színek száma 16,7 millió, viszont a sRGB színtér lefedettsége 100%, ami a grafikai munkát végző felhasználók számára is jó hír lehet. A három előre beállított színhőmérséklet mellett egyedi értékek is megadhatók. A statikus kontrasztarány 1000:1 értékben fejezhető ki, míg a dinamikus mutatószám eléri a 20.000.000:1 értéket. A megjelenítési tulajdonságok között érdemes szót ejteni a villódzásmentes technológiáról, amelynek köszönhetően akár hosszú távon is kényelmesen használható. A monitor önmagában 45 wattot fogyaszt, viszont az USB Type-C porton keresztül tölthető hordozható számítógépek maximum 61 watt energiával is tölthetők.

Az egyelőre nem derült ki pontosan, hogy mikor és mennyiért kerül a boltok polcaira a BenQ PD2710QC, de az elődnek tekinthető PD2700Q már 360 dollár körüli összegtől elérhető. Ehhez biztosan számolni kell némi felárat, hiszen a dokkoló már önmagában prémium kategóriás megoldásnak számít, de remélhetőleg a listaár így sem haladja majd meg az 500 dollárt.
Értékelés: 

(4)


0 vélemény

Vélemények

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Mit gondol a cikkről?

(Kötelező)
(Kötelező, de harmadik személynek nem adjuk ki!)

Küldés folyamatban...