Aqua

ico-phone.png

ico-basket.png

Két új ZenBook érkezik az ASUS kínálatába

2017.01.25.

Az eddigi legvékonyabb ZenBook párost mutatta be az ASUS, amelyek akár dedikált grafikus vezérlővel is kaphatóak lesznek.

Vékonyabb és frissebb

Szinte a semmiből érkeztek az ASUS legújabb ultrabookjai, amelyek kívül belül friss tulajdonságoknak örvendhetnek. A ZenBook UX430 14 inches képátlóval és 15,8 mm-es vastagsággal, a ZenBook UX530 pedig 15,6 inches kijelzővel és 16,8 mm-es vastagsággal kerül a piacra. Mindkét modell keskeny kávával érkezik, aminek köszönhetően a valós méretüket tekintve jelentősen kisebbek, mint az azonos átlóval rendelkező társaik. Mérettől függetlenül mindkét modell 1920x1080 képpont megjelenítésére képes. A vizualitás megvalósulása a hetedeik generációs Intel processzorokba integrált Iris Plus Graphics 620, valamint a dedikált 2 GB memóriával rendelkező GeForce 940MX segítségével is lehetséges. A ZenBook UX530-as modellek esetében akár a GeForce GTX950 is feltűnhet a fedélzeten, ugyancsak 2 GB memória társaságában. A főbb számítási feladatokat a már említett Kaby Lake alapú Intel Core i3-7100U, Core i5-7200U, valamint a Core i7-7500U processzorok végzik, a munkájukat pedig akár 16 GB-nyi rendszermemória is támogathatja.Csatlakoztatásból jeles

A vékony kialakítás ellenére a ZenBook UX430 és a ZenBook UX530 felületéről sem hiányoznak a teljes értékű USB portok. A kisebb modell egy, a nagyobb pedig két darab USB 3.0 szabványú csatlakozót kapott. Emellett természetesen már mindkét modellen jelen van az USB Type-C port és a micro HDMI jelkimenet sem hiányzik. Helyet kapott egy SD kártyaolvasó, valamint egy Gigabites Ethernet port is. Egyes változatokon az ujjlenyomatolvasó is megtalálható, a vezeték nélküli kommunikációt pedig egy 802.11ac WiFi, valamint egy Bluetooth 4.1 szabványú modul teszi lehetővé. Adattárolási szempontból minden esetben egy SATAIII-as SSD teljesítményére kell számítani, ami 128 GB-os, 256 GB-os, vagy 512 GB-os változatban kerülhet beépítésre. A hangzást egy 2 wattos sztereó hangrendszer szolgáltatja, amelyet a Harman/Kardon szállított. Az új ZenBookok egy háromcellás 50 Wh-s akkumulátorral érkeznek, amely akár 9 órás mobil használatot is lehetővé tesz.

Az ASUS ZenBook UX430 és UX530 típusú modellek rövid időn belül a kereskedelmi forgalomban is megtalálhatóak lesznek, a várható árukról azonban még nem érkeztek információk. 
 
Értékelés: 

(1)


0 vélemény

Vélemények

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Mit gondol a cikkről?

(Kötelező)
(Kötelező, de harmadik személynek nem adjuk ki!)

Küldés folyamatban...