Aqua

ico-phone.png

ico-basket.png

Óriási hajlított kijelzőt kínál az Acer XR382CQK

2017.02.06.

Az Acer is beszáll a versenybe és egy hatalmas hajlított kijelzőt dob a piacra, ami sokak érdeklődését felkeltheti.

 
Ismerős alapok

Alig egy hónappal a CES 2017 után az Acer is megmuttat mire képes ha monitorgyártásról van szó. A gigantikus méretű képátlóval rendelkező XR382CQK alapjait a már korábban bemutatott LG 38UC99 típusú megoldásban található panel adja, ami maga az LG gyártósorairól gördül le. Ennek köszönhetően az Acer monstruma is ugyanakkora méretben, azaz 37,5 inches képátlóval, 21:9-es képarányban kerül a piacra. A nagyméretű IPS panel felbontásban is ugyanazt kínálja, 3440x1600 képpontot jelenít meg. Ezesteben sem hiányzik a FreeSync támogatás, viszont itt is csak 75 Hz a maximális képfrissítési ráta. Természetesen megmarad az 5 ms-os GtG válaszidő így a játékosok is bátran szemet vethetnek az újdonságra. A kijelző íve ezúttal 2300R értéket képvisel, ami annyit tesz, hogy egy 2300 mm sugarú kör mentén történt a hajlítás. A tipikus kontrasztarány 1000:1 értékű, a maximális fényerő pedig akár 300 cd/m2-re is beállítható.


Csak hely kell hozzá

Maga a kijelző és a hozzá tartozó állvány is letisztult és igényes külsővel rendelkezik. Utóbbi többféle pozícionálást is megenged, például lehetőség van a -5 és +35 fokos döntésre, a mindkét irányba 30 fokos elforgatásra és a 130 mm-es tartományban történű magasságállításra is. Az 1,07 milliárd különböző árnyalat megjelenítésére képes panel az sRGB színtér 100%-át lefedi, és 172 fokos vízszintes, valamint 178 fokos függőleges betekintési szöget enged. A hátoldalon egy HDMI 2.0, egy DisplayPort 1.2 jelbemenet található, de három darab USB 3.0 és egy darab USB Type-C port is helyet kapott. A hangzást egy 7 watt összteljesítményű hangszórópár szolgáltatja, amely DTS Sound minősítéssel is rendelkezik. A gamereknek külön örömére szolgálhat az Acer GameView szolgáltatás, amely segítségével egy extra célkereszt is aktiválható, de ezen felül a számos kényelmi szolgáltatást kínál ez a funkció.
Az Acer XR382CQK néhány hét múlva már kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz, a várható árazás pedig 1300 dollár körül alakul az Egyesült Államokban. Az európai térségben ennél némileg magasabb összegért cserébe lehet hazavinni a gigantikus újdonságot, ami első sorban a szállítási költségeknek és a különböző adóknak köszönhető.
Értékelés: 

(2)


0 vélemény

Vélemények

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Mit gondol a cikkről?

(Kötelező)
(Kötelező, de harmadik személynek nem adjuk ki!)

Küldés folyamatban...