Aqua

ico-phone.png

ico-basket.png

Hamarosan boltokban a Lenovo ZUK Edge

2017.02.13.

A tavalyi év végén mutatkozott be a hamarosan boltokba kerülő Lenovo ZUK Edge, amely kétség kívül tekinthető a cég új zászlóshajójának.

Keskeny kávával

A Lenovo ZUK Edge elnevezése már sejteti, hogy a készülék kijelzője valamilyen formában szakít a hagyományokkal. Ebben az esetben azonban nem kell olyan markáns megoldásra gondolni, mint a Samsung modellek esetében, viszont a kávák szélessége ezesetben is említésre méltó. A hajszálvékony szélek egy 5,5 inches TDDI panelt fognak közre, amely az előlap 86,4%-át teríti be és 1080x1920 képpont megjelenítésére képes. Szoftveres tekintetben az Android 7.0 Nougat kínálta funkciókra kell számítani, az ehhez szükséges erőforrások legjavát pedig egy Qualcomm Snapdragon 821 típusú SoC szolgáltatja. A már jól ismert kétszer kétmagos felépítéssel dolgozó vezérlő akár 2,35 GHz-es órajel elérésére is képes. A 14 nm-es gyártástechnológiával készült chip részeként egy Adreno 530-as grafikus vezérlő is említést érdemel. Mindezt felszereltségtől függően, 4 GB, illetve 6 GB rendszermemória is támogathatja, a beépített tárhely mérete pedig minden esetben 64 GB. Ami rossz hír lehet, hogy ennek nincs lehetőség a bővítésére, így óvatosan kell bánni a rendelkezésre álló felülettel, ami hamar kompromisszumok elé állíthatja a felhasználókat.Pulzusmérővel a fedélzeten


Az egyre népszerűbb egészségalkalmazások használata szempontjából lehet fontos a pulzusmérő jelenléte, amely a hátoldali kamerarendszer közvetlen szomszédságában kapott helyet. Az itt jelen lévő 13 Megapixeles szenzorral szerelt f/2,2 apertúrájú lencsén keresztül akár 4K felbontású videofelvételek is rögzíthetők. Az előlapon egy 8 Megapixeles képalkotó található, ami akár Full HD felbontású videocsevegésre is alkalmas. A szokásos beépített szenzorok mellett helyet kapott még egy magasságmérő is, az előlapról pedig nem hiányzik az ujjlenyomat olvasó sem. Az 3100 mAh-s akkumulátor töltése USB Type-C porton keresztül lehetséges, Quick Charge 3.0 technológia támogatásával.
A Lenovo ZUK Edge Európa egyes országaiban már megtalálható, az árcédulán pedig 370 euro körüli összeg szerepel. Az adók és a szállítási költségek miatt ez Magyarországon némileg magasabb összeg is lehet.
Értékelés: 

(3)


0 vélemény

Vélemények

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Mit gondol a cikkről?

(Kötelező)
(Kötelező, de harmadik személynek nem adjuk ki!)

Küldés folyamatban...