Aqua

ico-phone.png

ico-basket.png

​Új modellekkel bővül a Lenovo ThinkPad P sorozat

2017.02.08.

Hetedik generációs Intel processzorokra vált a Lenovo ThinkPad P sorozat is, sőt egyes esetekben a VR eszközök kiszolgálása is teret kap.

VR tartalomkészítés

Szinte utolsóként a ThinkPad P széria is Kaby Lake alapokra vált, így már majdnem az összes Lenovo notebook a hetedik generációs Intel processzorokkal lesz felszerelve. 2017-ben három új modell már biztosan érkezik ebbe a sorozatba, ráadásul ezek némelyike már heteken belül elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is. Az újdonságok sora teljesítmény szerint a P71-es modellel kezdődik. A 17,3 inches, Full HD, vagy 4K felbontású kijelzővel rendelkező gép az Nvidia, az Oculus és a HTC VR-Ready minősítését is megkapta, ez pedig nem csak a megjelenítési képességekért jár neki. A ThinkPad P71 belsejében egy Xeon E3-v6 típusú processzor látja el a legfőbb feladatokat, a grafikai vezérlést pedig egy 16 GB-os dedikált memóriával rendelkező Nvidia Quadro P5000 végzi, ennek köszönhetően pedig a VR tartalomkészítés is lehetséges ezzel a géppel. A csúcskonfigurációba akár 64 GB rendszermemória és 2 TB NVMe tárhely is belefér.

Kiváló mobilitás

Lényegesen könnyebben hordozható a ThinkPad P51s típusú modell, amely 15,6 inches méretkategóriában száll versenybe. Az 1,9 kg-os és 20 mm vastag modell belsejében egy négymagos, Kaby Lake alapú, Core i7-es processzor teljesít szolgálatot, a grafikai feladatokat pedig egy 1 GB-os Quadro M520 típusú GPU látja el. A kijelző felbontása ebben az esetben is lehet Full HD és UHD, sőt egyes esetekben még érintésérzékeny is. Hasonló méretben, de némileg nehezebb és vaskosabb kiadásban érkezik a ThinkPad P51, amihez akár egy Xeon E3-v6 processzor és egy 4 GB-os Quadro M2200 is kérhető. Mindhárom újdonsághoz opcionálisan rendelhető egy csuklótámaszba épített X-Rite Pantone érzékelő, amely a kijelzők kalibrálásában jelenthet óriási segítséget. A Thunderbolt 3 csatlakozó is jelen lesz az összes kivitel esetében, de természetesen a HDMI jelkimenet sem hiányzik majd.

Leghamarabb a Lenovo ThinkPad P51s modell lesz elérhető. A márciusban érkező modellt 1050 dolláros ártól lehet megvásárolni. A ThinkPad P51 áprilisban érkezik, ára pedig 1400 dollártól indul. A ThinkPad P71 szintén áprilistól lesz elérhető 1850 dollártól. Ezek az összegek Európában magasabbak lesznek, de az óriási teljesítményért így is megéri beruházni rájuk.
 
Értékelés: 

(1)


0 vélemény

Vélemények

Még nincs vélemény, legyen Ön az első!

Mit gondol a cikkről?

(Kötelező)
(Kötelező, de harmadik személynek nem adjuk ki!)

Küldés folyamatban...